31 Ocak 2010 Pazar

5D

Ankara'da eğlenceli yapılacak hiç bir şey yok diyorsanız size şiddetle CEPA AVM'deki 5D sinemayı öneririm. AFM Sinemalarının bulunduğu kattaki sinema küçük bir kabinden oluşuyor. Sadece 4 kişiyi alabilen bu kabinin içine kamera yerleştirilmiş ve dışarıya da büyük bir LCD ekran konmuş ki izleyiciler de en az sizin kadar eğlensin :) Filmler sadece 4 dakika, evet çok kısa ama inanın o heyecana ancak o kadar süre katlanılabilir. Toplamda 10 gösteri var, ben bunların 5'ini denemiş biri olarak sadece bir tanesinde hayal kırıklığına uğradım, gerisi çok güzeldi. Favorim "cosmic coaster" gösterimi, uzayda geçiyor, uzayın boşluğuna düşmüşsünüz gibi bir his geçiyor, kesinlikle denemeye değer ;)

30 Ocak 2010 Cumartesi

Leap Year

Bugün ülkemizde henüz vizyona girmemiş olan ve Mart ayında girmesi planlanan romantik komedi tarzında bir film izledim. "Leap Year" adı ama sanırım sürekli yollarda geçtiği için "Aşka Yolculuk" olarak çevrilmiş. Film sıradan aşk filmlerinden biri ama konu itibariyle çıkış noktası güzel. Erkek arkadaşıyla 4 yıldır çıkmalarına rağmen henüz evlenme teklifi alamayan Anna (Amy Adams- Kiralık Sevgiliden de tanıyoruz), bir İrlanda geleneği olan 29 Şubatta kadınların erkeklere evlenme teklif etmesini fırsat bilerek erkek arkadaşına doğru yola çıkar ve yolda tahmin ettiğimiz üzere beklenmedik şeyler olur...

Biz Türk bayanları tabi ki böyle bir geleneği uygulamayız ama burdan aslında kutlama seremonilerini sevmeyen erkeklere bir öneri sunmak istedim :) 29 Şubatta evlenme teklif edin, yıldönümlerinizi 4 yılda bir kutlayın ama yıldönüm yıllarınızı iyi saymak kaydıyla, unutmak sonunuz olur çünkü :)

29 Ocak 2010 Cuma

Ocak ayı etkinlikleri

Yeni yıla başlamadan önce her zaman bir yapılacaklar listemiz vardır. Her ne kadar motivasyon arttırıcı makaleler, yazılar bize elimize koca bir kağıt alıp bu yıl ki hedeflerimizi yazmamızı ve bu hedeflerde gerçekçi ve ölçülebilir ifadeler kullanmamızı önerse de çoğumuz sadece anlıkta olsa zihnimizde bir şeylerin muhasebesini yaparız. Bu yıl 7 kilo vereceğim, bu yıl terfi alacağım, bu yıl maaşım xxx olacak (en bol sıfırlısından :)), bu yıl hayatımın aşkını bulacağım, bu yıl yogaya başlayacağım, bu yıl düzenli spor yapacağım....Böyle devam eden düşünceler bulutu oluşur kafamızda bir anda. Bunları aynen düşüncelerimizdeki gibi gerçek hayatta da başarabiliyorsak ne mutlu bize! Derken biz bu düşüncelerle bir bakmışız zaman hızla akıp geçiyor. Daha yeni başlamıştı bu ay derken, Ocak ayının sonuna gelivermişiz. Eee durup düşününce elde ne var, pek de farklı bir şeyler yapmamışız bir önceki aydan. Ee nerde bu yeni yılın farkı??? Sanki yeni yıla yeni ve güzel umutlarla başlayınca birden hayatımızın da değişeceği düşüncesi alıverir başlarda, bu yıl tam benim yılım olacak deriz ama malesef icraata gerek duymayız, kendiliğinden oluversin her şey isteriz.

Kendi adıma aynen bahsettiğim şeyleri ben de yaşadım, yaşıyorum. Ama bir adım atmak için bu kez farklı bir yol seçtim. Ay ay yaptığım işleri, gezdiğim yeni yerleri, şehirleri, gittiğim sinema, tiyatro ve etkinlikleri her şeyi listelemeye başladım, internette izlediğim filmler dahil :) Ne mi oldu? Daha Ocak ayındayız, fena değil listem ama her ay daha kabarık ve içi dolu bir liste olmasını umut ediyorum. Böyle bir listeyle hem kendi adınıza neler yaptığınızı gözden geçirmiş ve hatta yorumlar eklemiş oluyorsunuz kendinizce, böylelikle önümüzdeki ayın hedefleri de şekillenmiş oluyor ve zamanla kısa zamanlı hedeflerin yerini uzun zamanlı hedefler ve planlar alıyor.

Bol stepli "to do" and "done" listler dilerim :)