1 Şubat 2010 Pazartesi

Venedik'te Bir Gece'den Harem'e

Yıllardır Devlet Opera ve Balesi takvimini neden takip etmedim ki diye kızıyorum şimdi kendime. Sinemanın kolay erişilebilirliği heralde bizi fazlasıyla cezbettiği için opera, bale ve tiyatroya yeterli vakit ve enerjimiz kalmıyor. Son izlediğim etkinlikler "Venedik'te Bir Gece" ve "Harem". Venedik'te Bir Gece çok eğlenceli bir operetti. Venedik karnavalı tadında rengarenk kostümler, maskeler harikaydı. Bir de günümüzün güncel konuları bile esprili bir şekilde eklenmişti. Domuz gribi olan vardı, kuş gribi olan vardı :) Kısacası çok eğlenceli bir etkinlikti.
Yine opera sahnesinde geçen hafta izlediğimiz "Harem" de biraz hüzünlü bir baleydi. Yine kostüm ve dekor süperdi. Osmanlı ve eski Türk klasik müziğini çalan orkestra müthişti, zaten salonda en çok alkışı onlar aldı.



Tek sorun opera sahnesindeki koltuklar. Allah'tan yan tarafımız boştu da ayaklarımızı uzatacak dar bir alan açabildik kendimize. Sırada "fındıkkıran" vardı ama biletler çıkar çıkmaz tükendiği için hala izleme şansı bulamadık :(

Hiç yorum yok: