2 Mart 2010 Salı

Taklit Ürünler Sergisi

Dün resitale gitmeden önce arkadaşımla Cepa'da oyalandık. Girişteki fuayede çok ilginç bir sergi vardı: "Taklit Ürünler Sergisi". Grup Ofis'in hazırladığı konsept taklit ürünlerin asıllarını ne kadar iyi kopyaladıklarını ve zarara uğrattıklarını içeriyordu. Fox Tv'de canlı yayın yapıyordu aynı zamanda. Bazı taklit ürünler vardı ki birebir aynısıydı orjinallerinin, ayırt etmek çok zor. Taklit üretimin ciddi maddi zararlarını yazmışlar, 60.000 kişilik istihdam kaybına ve 11,9 milyar liralık üretim kaybına yol açtığını, 90'lardan bu yana taklit sektörünün %400 büyüdüğünü vurgulamışlar. Evet gerçekten rakamlar korkunç.

O zaman tekrar ve her zaman "Taklite ve Korsana Hayır" diyoruz :)

P.S: Bu arada Gülsin Onay Resitali harikaydı, Aşk-ı Memnu'daki piyano dinletileri meğer Chopin'inmiş, Behlül'ün ve ara ara Nihal'in çaldığı melodileri hemen tanıdık, dizinin tek iyi yanı bu heralde :) Bir kez daha piyanoya hayran kalarak ayrıldık.

Taklitlerden seçmeler:









4 yorum:

emelo dedi ki...

bu taklit vs. gerçek sergisi çok ilginç bir fikirmiş aslında.. Gerçeklik kavramının sorgulandıgı an. Düsünsene mesela bütün takli denilenler gerçegiymiş....

Cube dedi ki...

:)ewt gerçekle taklit karşı karşıya, zaten bu taklit olayını anlamıorum, madem orjinal gibi ürün yapabiliosun ve hemen hemen aynı kalitede, koy kendi logonu, sende markalaş :)

nar dedi ki...

Markalı ve orjinal ürünler pahalı, evet! Eğer gücüm yetmiyorsa, taklit bir ürün almak yerine kaliteli ve markasız, logosuz bir ürünü almayı tercih ederim!

Cube dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum en azından kendine özgü bir tarzın olur.